Испанският шампион Реал Мадрид играе при срещу Валенсия в отложен двубой

...
Испанският шампион Реал Мадрид играе при срещу Валенсия в отложен двубой
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Реал Мадрид 2:0 Валенсия, изгониха Паулиста за ужасяващо нарушение

Испанският първенец Реал Мадрид играе при срещу Валенсия в отсрочен дуел от 17-ия кръг на испанската Ла Лига. Марко Асенсио откри резултата в 52-ата, а Винисиус Жуниор удвои в 55-ата минута. Габриел Паулиста пък бе изпъден с директнен червен картон поради извънредно жестоко нарушаване против Винисиус.

В последния си мач „ Лос Бланкос “ не съумяха да надделеят над адашите си от Сосиедад, с което изостанаха на осем точки от първия в класирането Барселона, само че при триумф през днешния ден ще се приближат още веднъж на пет от каталунците.

„ Прилепите “ пък уволниха треньора си Дженаро Гатузо поради незадоволителни резултати, откакто последната победа на отбора в шампионата датираше от преди Световното състезание в Катар. Временно отпред на отбора застана 59-годишният експерт Воро Гонсалес, който беше помощник в щаба на италианеца. Валенсия е 14-и все още с актив от 20 точки, единствено с една повече от първия под чертата Кадис.

/ /

Домакините имаха страховит късмет да поведат в резултата още в третата минута, когато Лука Модрич изведе по страховит метод Марко Асенсио зад отбраната на Валенсия отдясно в наказателното. Капитанът на „ прилепите “ Хосе Луис Гая изостана съществено и Асенсио остана самичък против Гиорги Мамардашвили, след което стреля ниско, само че вратарят се намеси уверено и избави с дясната ръка.

Три минути по-късно съдиите от ВАР желаеха да прегледат обстановка за възможен червен картон на Саму Кастийехо за настъпване против Едуардо Камавинга, само че беше взето решение, че няма условия за сходно наказване.

В идващите минути гостите пробваха да изнесат играта в по-предни позиции, само че без да основат нещо рисково за Тибо Куртоа.

Реал обаче още веднъж подвигна оборотите и в 19-ата минута Карим Бензема беше открит в наказателното поле, само че на гърба си имаше неприятелски бранител. Въпреки това французинът съумя да задържи топката и доста технично с пета откри връхлитащия Асенсио, който мигновено стреля, само че се получи рикошет в тялото на Габриел Паулиста и кълбото излезе в ъглов удар.

В 25-ата минута Винисиус Жуниор и Бензема разиграха добре отляво, французинът влезе в наказателното поле и подаде за Асенсио, който обаче не направи най-хубавия контакт с топката, с цел да нанесе изстрел към вратата.

Карло Анчелоти обаче беше заставен да прави промяна в 36-ата минута, когато Едер Милитао получи контузия след единиборство с Самуел Лино и беше сменен от Даниел Карвахал.

Militao is forced to come off after sustaining an injury.
— ESPN FC (@ESPNFC)
В третата минута от добавеното време на първата част Реал означи във вратата на Мамардашвили, откакто Модрич центрира от корнер, а на далечната греда Рюдигер не остави шансове на Димитри Фулкие и с глава прати топката в десния ъгъл на вратата на гостите. Попадението обаче преразгледано със системата ВАР за вероятно нарушаване на Бензема против Юнус Муса в борбата за позиция в наказателното поле по време на центрирането на Модрич към Рюдигер. В последна сметка голът не беше зачетен, а капитанът на „ белите “ получи и жълт картон поради удара с ръка в лицето на Муса.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР